Tuesday, June 21, 2016

HAHAHA

Sejam godek-godek cari password...
almaklum otak berkarat lama tak buka blog...
hai kawan-kawan dan kakak-kakak...
Selamat Berpuasa...




















k..Babai..hihihii

Wednesday, August 7, 2013

Raya Yang Hilang

Kembali bersiaran.....mood bekerja

Apa khabar semuaaaa???puasa tak?
jangan tak puasa yerr...tak nak tak nak tak nak...
sekian dari prof e_z.... lawak tak jadi la pulak


kepada semua yang follow jiwa hijau...terima kaseh..
sempena hari raya ni, mintak mahap banyak2 la noh...
kalu selama ni pernah terguris terluka tercalar dan segala ter lagi la...
jemput la ke rumah....
kepada faein, bila nak belanja cheq tak tau...


SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI..MUAH!! :)..photo pinjam sat naa


p/s: wehhh, aku kerja lagi hari ni..stress!!!!tak aci tak aci...

Saturday, December 1, 2012

Gula-Gula untuk Sahabat

Bukan nak bergelak saja nak sama2..
Bersedih pun...
Kesian dia stress kerja..
She...jangan sedih2 yea..
Ni untuk mu... :)




p/s: aku pulak yang busy mengalahkan orang kerja..apa kes tah..hahaha..tapi alhamdulillah masih mampu tersenyum gembira...

Friday, June 8, 2012

Tak hagak-hagak



sungguh..aku HILANG FOKUS

Wednesday, June 6, 2012

Jalan penyelesaian

Ni ada kaitan dengan entry aku yang lamaaaaaaaaaa dulu..
entry yang ini..

Tadi loyer aku call (bunyi cam hebat sangat..hehe)
pihak sana minta setel luar court saja..
mungkin buleh membahagiakan dua-dua pihak..
apa2 pun nanti lah bincang balik..
aku pun tak tau nak kata macam mana..






hanya mendoakan yang terbaik..

Sunday, June 3, 2012

Pilihan

Hari tu cuti aku balik rumah.
Aku tengok tv cerita pasal 'Food Revolution' yang Jamie Oliver buat kat U.S.
Harap maklumlah rumah aku tak ada estro, cerita dah berkulat baru nak review.
Sapa nak tengok tapi belum tengok, try la cari kat uTube..ada tuuu

Secara ringkasnya, si Jamie ni try nak ubah cara pemakanan orang US khusus kat kawasan Huntington sebab budak2 yang kecik2 di sini di jangka akan hidup lagi singkat dari mak bapak depa  diorang..
Sebab apa?? tengok la jenis makanan kat sekolah. Ada pizza, nugget dan segala macam yang segera.
Hari2 makan benda tu. Untuk lebih lanjut,tengok sendiri la naaa...

Best jugak la. Ada benda kita boleh ambil buat pedoman (ehemm!)
Pertama..Bercakap pasal pilihan raya, kita kadang-kadang selalu buat salah dalam memilih. Budak2 khususnya. Kenapa la bagi budak2 untuk memilih apa yang baek atau tak baek untuk diorang..
saya (saya la pulak) yang tak berapa nak budak ni pun kadang2 salah dalam memilih.
Bukan sebab tak tau,tapi nafsu.Mesti la nak yang sedap tanpa fikir kesan dia di hari muka (warghhhh ayat aku hari ni).
Kadang2 aku, eh saya sedih tengok budak2 sekarang.Terlampau di manjakan eg: "adik nak buku ke samsung galaxy bimasakti?? nanti mama bagi buat hadiah birthday".Sebagai yang tua,apa yang kita rasa bagus bagi je la walaupun berabih kena protes dengan budak tu. Ikut budak2 nak best ja la diorang tau.

Aku pernah dengar ceramah,lamaaaaaaa dah. Secara kasar maksud dia macam ni la. 7 tahun yang pertama untuk di turuti dan di sayangi, 7 tahun yang kedua untuk kita bertegas,dan 7 tahun selepas tu untuk kita berkawan. Islam pun dah bagi jalan. Semua atas kita nak ikut atau tak.

Keduanya, ni memang lumrah. Bila kita nak buat benda baek mesti banyak penghalang. Jadi jangan mudah putus asa :)


antara penanda buku dan chopstick saya pilih chopstick untuk di jadikan penanda buku. Sebab benda tu percuma..hehe

Sunday, May 13, 2012

Mukadimah

TEST NI...
TEST TU..
TEST NI..
TEST TU...

tak ada la stress melampau..stress is normal kan kan..tapi letih yang sangat berleluasa...
kadang2 punya la tahan mata tak mau tidur lepas asar tapi terkandas jugak...huhuhu
bila laaa nak buleh pi makan meatball IKEA ni..haiiiii..sempat lagi tuu

dan yang paling sedih sekali...



 
huwaaaaaaaa...ramai kawan2 kahwin...sob sob..aku jeles..nak kahwin jugak!!!..
tak dapat nak attend...sedih..
tak dapat makan nasik minyak..sedih jugak..
tak dapat jumpa kawan2..pun sedih jugak...

sabo je laaaa mashi...huhuhu